Стадион

Стадион

ФК Арда играе домакинските си мачове на стадион „Арена Арда“ – старо име „Дружба“. Стадионът се намира в парк „Отдих и култура“, по-известен като парк „Простор“, в град Кърджали. Стадионът е открит официално през 1963 г. и за времето си е едно от най-модерните спортни съоръжения в България, отговарящ на всички тогавашни международни изисквания – футболен терен с размери 105х68 м, олимпийска лекоатлетическа писта, кабина за коментатори, два главни входа и два изхода в сектори „Б“ и „Г“.

През 80-те години на 20 век стадионът претърпява реконструкция и отново се нарежда сред най-модерните стадиони в страната. Поставени са индивидуални пластмасови седалки, поради което капацитетът на стадиона става 15000 седящи зрители. Стадионът е ремонтиран през 80-те години на миналия век и е сред първите в България стадиони, оборудвани с индивидуални пластмасови седалки (което намалява капацитетът на стадиона до 15000 седящи).

В наши дни продължават обновленията по стадиона и прилежащата му инфраструктура, които ще превърнат „Арена Арда“ в едно от футболните бижута на България.